Ce inseamna web hosting? Ghidul Incepatorului

Ce inseamna web hosting? Ghidul Incepatorului

Vrei sa iti lansezi site-ul dar nu stii de unde sa incepi? Nu esti singur. Intampinand suisuri si coborasuri in incercarea de a-ti lansa web site-ul poate fi destul de frustrant. Daca esti cu totul novice in acest proces destul de complex, una dintre partile cele mai complicate poate parea cea de web hosting. Ar trebui sa alegi shared hosting? Ai nevoie de servere dedicate? Ce este un VPS?

Ei bine, in cele ce urmeaza vei parcurge baza a ceea ce inseamna hosting si vei intelege de ce are nevoie site-ul tau.

Ni se pare firesc ca site-urile exista doar acolo, pe Internet, asteptandu-ne sa le vizitam si sa incepem interactiunea. Nici macar nu ne trec prin minte toate procesele de care e nevoie la realizarea unui site, necesare pentru ca acesta sa ne apara in browser.

web-hosting-globehosting

Bineinteles, toate fisierele care construiesc un site trebuie sa existe undeva, si acel “undeva” e reprezentat de un server web. Website-urile sunt stocate, gazduite, pe acest server. Cu alte cuvinte, asta inseamna de fapt WEB HOSTING.

Ne putem gandi la un server ca la un computer care e in permanenta conectat la Internet.

Daca doresti iti poti construi propriul server web pe care sa il utilizezi pentru a-ti gazdui site-ul. Daca insa nu reprezinti o companie foarte mare, asta te-ar putea costa destul de mult si s-ar putea dovedi ineficient pentru tine si afacerea ta.

Pentru asta exista companii de hosting ca si GlobeHosting. Detinem in centrele noastre de date un numar mare de severe si oferim servicii de gazduire care permit atat companiilor cat si persoanelor fizice cat si persoanelor fizice sa-si gazduiasca site-urile.

Cum nu toate afacerile sunt la fel, oferim o serie de pachete pliate pe nevoile si bugetul fiecare afaceri in parte, incepand de la cei care doresc sa isi construiasca un site simplu, pana la companii mari. Daca ai aruncat deja o privire la pachetele noastre de gazduire cloud SSD si nu ti-ai dat inca seama de ce ai nevoie, vei afla mai multe in cele ce urmeaza.

Daca esti de-abia la inceput in cautarea pentru pachetul de hosting perfect, aceasta sectiune te va ajuta sa intelegi optiunile pe care le ai la dispozitie.

Optiunea de shared hosting

Uneori, referindu-ne doar la web hosting, optiunea de shared hosting iti ofera posibilitatea de a-ti depozita pe un server resursele distribuite in randul unui numar de utilizatori. Aceasta optiune reduce costurile dar nu te astepta la acelasi nivel de performanta ca cel pe care ti-l ofera optiunile ceva mai costisitoare.

Acestea fiind spuse, multi provideri de shared hosting iti vor oferi optiunea sa gazduiasca mai multe site-uri prin intermediul aceluiasi pachet, primesti si optiunea de trafic necontorizat. Asta inseamna ca nu vei fi taxat extra, in cazul in care un flux neasteptat de vizitatori intra pe site.

Gazduire WordPress

Precum sugereaza si numele, gazduirea WordPress este o forma de gazduire configurata si optimizata pentru administrarea continutului in sistemul WordPress.

Este o modalitate buna de gazduire daca doresti sa iti construiesti site-ul cu ajutorul acestei platforme.

Virtual private server (VPS)

VPS reprezinta un pas inainte de la optiunea de shared hosting. In acest caz, serverul este divizat intr-un numar de parti virtuale, fiecare client primeste cate o parte. Pentru ca serverul este impartit, costurile sunt mai mici decat in cazul unui server dedicat.

Si pentru ca fiecare VPS detine propriile sale resurse garantate, reprezinta o alegere mai buna decat standardul, adica optiunea de shared hosting.

Care este pachetul potrivit de web hosting pentru tine?

pachet hosting

Sa speram ca pana acum ti-ai facut o idee mai clara despre tipul de gazduire de care ai nevoie pentru proiectul tau, insa au mai ramas cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare.

Sa vedem care sunt acestea.

Spatiul de stocare si latimea benzii: cat de mare va fi site-ul tau si aproximativ cati oameni il vor vizita? Trebuie sa te asiguri ca optiunea pe care o alegi e cea mai buna pentru tine si nu te va seca degeaba de resurse. Prea putin spatiu de stocare, e posibil sa nu iti poti crea site-ul mult dorit, prea putina latime a benzii etc. Toate acestea pot fi impedimente serioase. Mai mult decat atat, valul de vizitatori care isi vor da seama ca platesti bani grei gazdei tale web.

Utilizarea resurselor: site-ul tau va avea doar cateva pagini si un formular de contact sau vei avea nevoie de un site de comert electronic deplin cu toate functionalitatile aferente? Nu iti doresti sa incerci sa rulezi un site imens de ecommerce pe servere de shared hosting, pur si simplu nu va functiona.

La fel cum nu va avea sens sa dezvolti un site mic si simplu pe un server dedicat. Cu siguranta va fi o risipa de bani. Nu uita! Vei putea intotdeauna sa incepi cu pasi marunti pentru ca mai apoi sa optezi pentru un upgrade al pachetului tau de gazduire, daca ai nevoie.

Suport tehnic: Furnizorul de servicii de gazduire ofera asistenta non-stop in limba vorbita de tine? Daca nu, e posibil sa te confrunti cu probleme in a repara diferite nereguli sau probleme, in cazul in care le intampini. In situatia in care nu ai parte de sprijin tehnic de nici un fel, pur si simplu va trebui sa cauti in alta parte.

Am nevoie de abilitati tehnice pentru a ma ocupa de web hosting?

wordpress globehosting

Desi nu e nevoie sa fii un geniu in ale tehnologiei pentru a folosi un serviciu basic de gazduire web. Acesta te ajuta daca detii macar cateva abilitati tehnice sau esti dispus sa inveti.

Optiunea de gazduire pe care ai ales-o are un panou bun de control? Vei vedea ca e destul de simplu sa instalezi aplicatii web. Cum e WordPress de exemplu. Intelegerea modului de incarcare a fisierelor prin FTP te va ajuta. Cum? Vei beneficia cat mai mult de pachetul tau de gazduire.

Vei vedea de asemenea ca ai nevoie de cunostinte tehnice mai amanuntite. De ce? Pentru a putea folosi un pachet de gazduire mai puternice iar rularea unui server dedicat poate fi mult mai complexa.

Concluzie

Speram ca articolul de fata te-a ajutat sa intelegi mai bine ce inseamna gazduirea web. Dar si sa alegi tipul de pachet care este potrivit pentru tine. Sa detii notiunile de baza cu privire la construirea si gazduirea propriului site poate fi un lucru plin de satisfactii. Nu e nevoie sa faci totul de unul singur. GlobeHosting va fi aici pentru a te ajuta la fiecare pas!

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.