Viteza și scalabilitate-elemente esențiale în alegerea unei soluții de web hosting

Viteza și scalabilitate-elemente esențiale în alegerea unei soluții de web hosting

Astăzi vom vorbi despre două elemente cheie în alegerea unei soluții complete de hosting pentru afacerea ta. Este vorba despre viteză și scalabilitate. Vom afla în continuare de ce sunt atât de importante atunci când alegi găzduirea pentru site-ul afacerii tale.

Există pe piață la ora actuală o multitudine de opțiuni de hosting dintre care să alegi una potrivită pentru tine. Așadar, poate fi tentant să o alegi pe prima care îți iese în cale. Însă trebuie să alegi soluția ideală care să dea un impuls afacerii tale online și să o susțină pe termen lung.

online hosting solution GlobeHosting
online hosting solution GlobeHosting

Cel mai indicat este să faci puțină muncă de research înainte să-ți deschizi magazinul online. De ce? Află în continuare:

Viteza site-ului . Scalabilitate și performanță

Viteza de încărcare a unui site deține un rol major în crearea unei experiențe pozitive a utilizatorului. Este importantă și în ceea ce privește poziționarea site-ului tău în căutările online. E unul dintre multitudinea de factori pe care motorul de căutare Google decide să îi folosească pentru a decide dacă site-ul tău ar trebui să apară în căutări sau nu. 

Motivul este simplu. Motoarele de căutare vor să se asigure că oferă utilizatorilor cea mai bună experiență. Așa că se asigură că îi trimit pe site-uri care nu doar oferă informația pe care aceștia o caută, ci se și încarcă foarte rapid.

Dispare astfel frustrarea care intervine atunci când cauți informația de care ai mare nevoie și ești nevoit să aștepți mult timp până ca aceasta să apară în site, din cauza vitezei de încărcare. 

Cât de repede se încarcă site-ul tău? Asta depinde de o serie de factori, cum ar fi găzduirea deținută, tipul fișierelelor pe care le ai pe site sau mărimea codurilor. În ceea ce privește tipul fișierelor tale și mărimea codurilor tu deții controlul. Acest lucru înseamnă că sunt factori ce pot fi în permanență îmbunătățiți. Și cu siguranță vei face acest lucru la momentul potrivit. Când vine vorba de hosting însă, trebuie să te asiguri că faci din start alegerea optimă. 

Uptime

Majoritatea soluțiilor de web hosting oferă 99.9 % uptime. Deși sună bine e important să reții un lucru: orice downtime are un efect nedorit asupra veniturilor tale. Diferența între un uptime de procentaj 99.9 % și unul de 99.99 % este de o medie de 40 de minute pe lună. Un total pe care e greu să nu îl iei în considerare într-o industrie de tip 24/7, cum este e-commerce-ul, în special în momentul în care se ating vârfurile de trafic. Atunci apar problemele.

99.999% Network Core Uptime
99.999% Network Core Uptime

Scalabilitate

În lumea afacerilor online, lucrurile se schimbă în permanență. În special în perioada actuală, optimizarea afacerii tale pe Internet poate întări identitatea brandului, pe care l-ai construit. Probabil pentru unele afaceri, online-ul a fost în această perioadă singura șansă nu doar de a supraviețui, dar și de a deveni mai cunoscute, și bineînțeles de a-și rotunji veniturile. Găsim în acest sens, nenumărate exemple. 

Nu contează așadar cât de mult a crescut afacerea ta până în momentul de față. Cu siguranță nu vei spune: ”Nu mai vreau să cresc, să câștig mai mult decât acum.”

Scalabilitate = capacitatea de a se adapta schimbării și creșterii cererii, folosind mai multe resurse. Sporește competitivitatea, eficiența, reputația și în special calitatea.

Acest cuvânt trebuie să fie în mintea ta în permanență în procesul de dezvoltare al afacerii tale. Pe măsură ce crești, te extinzi, fie că e vorba de produsele sau serviciile pe care le oferi sau creșterea volumului de vânzări, nevoile tale se schimbă și ele. 

Ce e de făcut? Trebuie să te asiguri din capul locului că alegi o platformă de e-commerce sustenabilă, care va crește odată cu tine. Nu va trebui astfel să o schimbi, pentru că nu face față creșterii  nevoilor tale. 

Concluzie 

Viteză, scalabilitate, fiabilitate. Sunt cuvinte care descriu succesul și performanța în online. Fă-ți timp așadar să studiezi piața, munca de research te poate ajuta să alegi soluția ideală de găzduire pentru afacerea ta. Înainte să investești timp și bani într-o platformă, vei vrea să știi că beneficiile sunt pe măsura investiției tale. 

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.