Trenduri in software pe care te poti baza si in 2019

Trenduri in software pe care te poti baza si in 2019

Acea noua tehnologie care e in voga acum te impresioneaza? S-ar putea ca la anul, pe vremea asta sa nu-si mai aminteasca nimeni de ea. Trendurile in tehnologie pot disparea rapid. La fel de rapid precum inovatiile in tehnologie, care apar cu viteza luminii. Exista insa trenduri in dezvoltarea de software pe care te poti baza si in anul 2019. Sa vedem care sunt acestea!  

Care dintre trendurile in software vor continua sa se dezvolte in 2019?

Cele mai “hot” trenduri in dezvoltarea de software sunt: blockchain, inteligenta artificiala/invatare automata, aplicatiile web progresive, securitatea si sistemul de tip low code.

Blockchain

Blockchain a crescut in popularitate datorita revolutiei Bitcoin. Acum, industrii si companii adopta dezvoltarea blockchain rapid.

“Blockchain” descrie o tehnologie care permite unei retele peer-to-peer de dispozitive interconectate sa stocheze date, mai degraba decat sa se bazeze pe computerele centrale si pe locatiile definite.

Aceasta dezvoltare ofera posibilitatea de a tranzactiona si autentifica rapid tranzactiile pe scara larga si fara intermediari costisitori. Companiile din acest domeniu, inclusiv de software pentru sanatate, cauta aplicatii mai largi in administratie, in lantul de aprovizionare si in datele medicale, pentru eficientizarea proceselor.

Liderii in dezvoltarea blockchain sunt IBM, Oracle, Microsoft si Amazon. Ei au introdus platforme de blockchain, cateva start-up-uri ce merita urmarite sunt: BlockPass, BitTicket si ALTR.

Inteligenta artificiala / Invatarea automata

inteligenta artificiala-dezvoltare software-GlobeHosting

Inteligența artificiala / invatarea automata (AI) va continua, de asemenea sa castige importanta. Unele estimari arata ca aproape 40% dintre intreprinderi si companii ar putea utiliza AI pentru a-si automatiza procesele pana anul viitor.

Prin integrarea solutiilor AI pentru a indeplini specifice, aceste companii castiga avantajul competitiv. In plus, ofera o experienta de servicii de calitate superioara consumatorilor.

Aplicatiile practice includ asistenti la domiciliu, receptivi la voce, precum si servicii informative, date si smartphone-uri. Facebook, Google si Slack sunt lideri in dezvoltarea AI, iar Google intentioneaza sa isi bazeze algoritmii pe tehnologia AI in viitorul apropiat.

Aplicatii web progresive

Aplicatiile web progresive (PWA) sunt de fapt site-uri web sau pagini web. Ele arata insa si se comporta ca niste aplicatii conventionale sau aplicatii mobile native. Ofera cele mai bune caracteristici ale celei mai recente tehnologii de browser. Bineinteles, cu avantajele experientei mobile.

In special Google, a inceput sa dezvolte functii de browser care functioneaza ca si aplicatiile mobile, oferind astfel un nivel egal de experienta pentru utilizatori. PWA-urile sunt mai putin complexe de dezvoltat si mentinut decat aplicatiile mobile conventionale; care se adauga la popularitatea lor.

Dezvoltarea Low Code

Dezvoltarea conceputlui de low code reprezinta depasirea dezvoltarii conventionale a aplicatiilor. Cu o dezvoltare scazuta a codului, sarcinile de dezvoltare repetitiva, destul de obositoare, sunt automatizate. Dispare astfel nevoia unui analist tehnic sau a unei echipe de dezvoltare.

low code - trenduri in software 2019- GlobeHosting

Securitate

Titlurile anunta atacuri cibernetice asupra companiilor mari, insa intrerprinderile mici si mijocii, dar si companiile noi recunosc tot mai mult nevoia de securitate. Un studiu realizat de Institutul Ponemon a constatat ca 55% dintre intreprinderile de dimensiuni mici au experimentat cel putin un tip de atac cibernetic.

Asa ca daca afacerea ta utilizeaza Internetul, are o prezenta digitala cu conturi in cloud si un site web, e supusa riscului unui atac. Cele mai multe dintre atacuri au loc prin automatizarea proasta a software-ului, calculatoarele vulnerabile si retelele sunt expuse, indiferent de cat de mari sunt.

securitate-trenduri in software 2019-GlobeHosting

Ce iti ramane de facut? Tu decizi! Aceste 5 trenduri vor continua sa se dezvolte in 2019 si mai tarziu, dezvoltand tehnologii aditionale care sa iti imbunatateasca activitatea in viitorul apropiat.

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.