Notificare RoTLD – tranzitia catre sistemul de mentenanta anuala

Notificare RoTLD – tranzitia catre sistemul de mentenanta anuala

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4)  disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea „Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

 

Vă mulțumim,

Echipa RoTLD

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.