Cum să afli ce pachet de web hosting e ideal pentru tine?

Cum să afli ce pachet de web hosting e ideal pentru tine?

De-a lungul timpului în procesul dezvoltării erei digitale, numeroase opțiuni de hosting oferă soluții pentru a găzdui site-uri și de a oferi conținut la nivel global. Alegerea unui pachet de web hosting potrivit se rezumă practic la o singură caracteristică- scalabilitatea. Indiferent că vorbim despre site-uri mari, de corporație sau de site-uri personale este important să știi ce să alegi. 

Dacă vorbim de scalabilitate, ar trebui să luăm în considerare două aspecte: 

  1. Puterea resurselor oferite de servere
  2. Abilitatea de schimba sau modifica aceste resurse în funcție de nevoi.

Alege un pachet de web hosting care răspunde nevoilor tale și bifează criteriul scalabilității. Cu puterea și performanța potrivite vei avea un site care rulează rapid și constant.

Serverele: Construiește o bază puternică pentru site-ul tău! 

Viețile noastre digitale, mai ales atunci când deținem o afacere, depind de servere. Începând de la servere de corporație, până la servere conectate la rețele pentru a face back-up zi de zi la diferite fișiere și tipuri de conținut, serverele se află peste tot în jurul nostru.

Majoritatea serverelor sunt create pentru a putea fi accesate doar de un anumit număr de persoane și nu sunt cu mult mai puternice decât un computer. Pentru site-ul tău, probabil ai nevoie de resurse de server care să poată face față sutelor, sau poate chiar miilor de conexiuni în același timp. Asta, desigur, fără nici cea mai mică întrerupere.

servere-GlobeHosting

Specificații de bază ale web serverelor 

Există 3 componente de bază ale oricărui server care îți vor indica cu mare exactitate puterea pe care o deține pachetul de găzduire ales. Acestea sunt: 

  • Procesoarele – Supranumite ”creierul” serverelor tale. Majoritatea serverelor conțin procesoare multi-core care facilitează inițierea diferitelor task-uri cu viteză și eficiență. În general, site-urile și aplicațiile complexe vor rula mai rapid cu procesoare mai rapide. Este logic.
  • Memoria ( RAM) – Memoria este vitală pentru toate operațiunile de pe un server, pentru că permite accesul la informație, fără operații de citire/scriere pe drive-ul de stocare al serverului. Până și un blog personal are nevoie de o cantitate suficientă de memorie, datorită aplicațiilor CMS precum WordPress. 
  • Spațiul de disc  – În cele din urmă, spațiul de disc determină mărimea totală a fișierelor pe care le poți stoca pe un server. De la imagini la fișiere HTML, e nevoie de un spațiu mare de stocare pentru un site e-commerce cu sute de produse, de exemplu. Un pachet SSD îți poate oferi mai multă viteză și fiabilitate.

Scalabilitate, vârfuri de trafic și așa numitul “Hug of Death”

Fiecare website trebuie să ia în calcul un element – vârful de trafic, care reprezintă numărul de utilizatori care vor încerca să acceseze site-ul într-un moment cheie. Pentru site-urile de corporație, acest lucru se întâmplă de obicei după trimiterea unui newsletter important. Dacă deții un site de e-commerce, vârful de trafic are loc în perioada sezonului de sale: poate fi Black Friday, perioada sărbătorilor de iarnă, Valentine’s Day, etc.

varf de trafic - GlobeHosting

Site-urile personale pot înregistra creșteri masive din punct de vedere al traficului într-un anumit moment. Acest lucru se întâmplă în momentul în care sunt conectate de site-uri foarte populare cu trafic imens. Conținutul site-ului devine viral, tot procesul este cunsocut sub numele de “Slashdot effect” sau “the Hug of Death.”

Pericolul de a fi nepregătit și de înregistra pierderi 

În cazul în care serverul tău nu poate face față unui vârf mare de trafic, fie va încetini vertiginos în funcționalitate, fie se va opri de tot. Acest lucru poate fi destul de periculos pentru proprietarii de site-uri. Dacă site-ul tău este inaccesibil chiar în momentul în care este cel mai accesat riști să suferi pierderi în vânzări, reclame, imagine, venit total. Bineînțeles, site-urile concurente, cu un conținut similar cu al tău, vor profita de momentul tău vulnerabil. 

Alegerea unui pachet de web hosting care face față vârfului de trafic 

Content delivery networks (CDN)  te poate ajuta să faci față cu succes momentelor cele mai importante înregistrate de site-ul tău. Dar adevăratul instrument de măsurare al site-ului tău de a menține nivele înalte ale vârfurilor de trafic este pachetul de web hosting ales. 

Revenind la idea de scalabilitate, există două elemente care contează : puterea actuală a serverului și capacitatea de a ajusta acea putere. 

Concluzie 

Multe soluții de găzduire îți permit să modifici resursele serverului în funcție de nevoile pe care le ai. Pe măsură ce traficul se schimbă, poți și tu să schimbi planul deținut, pentru a răspunde cu adevărat nevoilor site-ului tău. Scalabilitatea este așadar cel mai important lucru atunci când alegi un pachet, mai ales dacă ai în minte viziunea permanentă de creștere a proiectului tău. 

Dacă nu ești sigur cum să faci față nevoilor pe care site-ul tău le are, sau cum să alegi pachetul și serverul potrivit, noi, la GlobeHosting îți stăm la dispoziție pentru a-ți răspunde întrebărilor și nelămuririlor tale.

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.