Afla ce e nou odata cu lansarea Chrome 68

Afla ce e nou odata cu lansarea Chrome 68

Daca ai instalat browserul Chrome sau sistemul de operare Chrome in site-ul companiei tale, probabil stii ca platforma e actualizata la fiecare sase saptamani, cu functii noi.  Pentru a te ajuta sa intelegi ce inseamna aceste noi caracteristici, dar si imbunatatiri, in special pentru intreprinderi, afla tot ce e nou, odata cu lansarea Chrome 68.

Iata cateva dintre noile trasaturi disponibile in Chrome Enterprise 68.

Ce trebuie sa stii despre lansarea Chrome 68

  • Alerteaza utilizatorii atunci cand se afla pe site-uri nesigure sau nesecurizate.

Securitatea pe site e astazi, mai importanta ca niciodata.  Google se asigura ca isi face treaba pentru ca afacerea ta si utilizatorii tai online sa fie protejati. Asa cum a fost anuntat in luna Februarie a acestui an, browserul Chrome va incepe sa alerteze utilizatorii. Utilizatorii ale caror site-uri HTTP nu sunt “sigure”, incepand cu lansarea Chrome 68.  

Alertele vor incepe sa fie vazute de luna aceasta. Asa ca trebuie sa te asiguri ca utilizatorii tai nu vor avea parte de o surpriza. Daca detii aplicatii interne sau terte parti, care se afla inca in proces de migrare catre HTTPS poti alege sa dezactivezi aceasta notificare.

Citeste si : Spune DA la HTTPS: un internet mai sigur

  • Le permite utilizatorilor sa se logheze, folosind un cod PIN, de fiecare data

Pentru utilizatorii care sunt nevoiti adesea sa se conecteze si sa se deconecteze din dispozitive poate fi o solutie. De exemplu, un agent de vanzari  care foloseste un cod de acces are nevoie de o astfel de solutie.

Desi conectarea prin PIN-ul numeric e disponibila de ceva timp in sistemul de operare Chrome, acest proces era permis inainte, numai dupa prima conectare. Odata cu lansarea Chrome 68, conectarea prin intermediul unui cod PIN numeric e disponibila in orice moment.

Retine ca ai nevoie de minimum sase cifre pentru codurile PIN.

  • Activeaza reinscrierea automata

Daca gestionarea dispozitivelor e una dintre responsabilitatile tale, pierderea ocazionala sau furtul unui dispozitiv e inevitabila. In trecut, daca un dispozitiv defect a fost sters de la distanta, pentru ca mai apoi sa fie recuperat, un utilizator trebuia sa introduca acreditarile in dispozitiv, pentru ca acesta sa fie reinscris in domeniul tau.

Citeste si : Un Certificat SSL Nu Mai E Optional! 2 Luni Pana La Chrome 68

Cu Chrome 68, dispozitivele de gestionare ale sistemului de operare Chrome se vor reinscrie automat dupa ce se conectează la o retea, eliminand necesitatea ca utilizatorii sa introduca acreditarile pentru a finaliza etapa de reinscriere.

Aceasta caracteristica va fi rulata in mod incremental si va deveni implicita pentru clientii noi, precum si pentru clienti existenti care nu au modificat setarea implicita de reinscriere.

Daca vrei, poti solicita in continuare utilizatorilor sa introduca acreditarile pentru a reinscrie dispozitivele recuperate. Mai mult decat atat, acestia pot utiliza permisiunile de inscriere pentru a impiedica anumiti utilizatori sa se reinscrie prin acest proces.

 

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.