5 motive pentru care ai nevoie de website backup

5 motive pentru care ai nevoie de website backup

Iata un scenariu de cosmar pentru tine: Te trezesti, iti bei cafeaua de dimineata si intri pe computer pentru a-ti verifica site-ul. Asta pentru ca ai o intalnire importanta pe ordinea de zi. Cu toate acestea, atunci cand intri pe pagina principala a site-ului tau, nu mai esti intampinat asa cum esti de obicei. Ai devenit peste noapte un vanzator de medicamente eliberate pe baza de reteta. De ce? Pentru ca site-ul ti-a fost spart. Si o copie de rezerva a site-ului tau ar putea fi singurul lucru suficient de rapid care sa te salveze. In continuare vei afla de ce e important sa ai un website backup.

Ce reprezinta un website backup?

Pur si simplu a copie de siguranta a site-ului tau e singurul si cel mai mare plan de asigurare pe care orice proprietar al unui site ar trebui sa il aiba, pentru a preveni un dezastru. Toata lumea stie importanta copierii fisierelor de pe computer, dar rar se intampla sa verifice daca site-ul are un backup.

Exista multe lucruri, atat accidentale cat si intentionate care pot distruge toata munca grea pe care ai investit-o in site-ul tau.

Daca nu vrei sa sfarsesti prin a vinde retete compensate tuturor vizitatorilor tai, atunci trebuie sa ai website backup. De preferat, in mai multe locatii, pentru a-ti pastra in siguranta continutul.

1. Se intampla accidente

Oamenii fac greseli – este un adevar universal inevitabil. Cineva ar putea da click pe butonul gresit, stergand un fișier integral si urmatorul lucru pe care il afli e ca site-ul tau e distrus.

Majoritatea presupun ca furnizorul lor de gazduire ii protejeaza de astfel de lucruri. E totusi posibil ca furnizorul tau sa nu aiba ultima copie a site-ului tau.

2. A fi atacat cibernetic e o realitate sumbra

WordPress, cel mai frecvent utilizat sistem de gestionare a continutului (CMS), reprezinta aproximativ 27% din toate site-urile exista in prezent pe Internet.

Este, de asemenea, o platforma open-source, ceea ce inseamna ca oricine si toata lumea are acces la codificare.

website backup GlobeHosting

3. Calculatoarele se blocheaza tot timpul


Doar pentru ca pastrezi o copie de rezerva pe calculatorul tau nu inseamna ca esti in siguranta.


Desi este o practica buna, calculatoarele continua sa se strice mereu. Hard disk-urile devin greu de citit si tot efortul pe care l-ai depus in sustinerea site-ului tau ar putea disparea intr-o clipa.

E recomandat sa iti faci cel putin 3 copii de siguranta : una in afara site-ului, intretinuta de un furnizor de incredere, una pe computer-ul personal sau pe o unitate externa si una pe site-ul live.


4. Actualizarile pot merge prost

Uneori, actualizarea fisierelor de baza sau ale unui plugin nu merge asa cum te astepti. Tot ce faci e sa apesi butonul de actualizare si urmatorul lucru pe care il stii e ca  site-ul tau nu mai este live. Seful tau suna, clientii tai se plang, pierzi bani, si intri in panica. Nu ar fi super daca ai putea sa atingi un buton si sa restaurezi site-ul in versiunea anterioara?

5. Iti lipseste o factura sau o plata

Se intampla adesea. Ai un card nou si ai uitat sa actualizezi informatiile pe care ti le-a transmis furnizorul tau de gazduire. Au incercat sa iti trimita factura de mai multe ori, dar notificarile au ajuns in cosul de gunoi. In cele din urma, site-ul tau descreste. Va trebui sa reachizitionezi serviciul tau de gazduire si sa platesti o taxa de restaurare a site-ului tau online.

website backup - planul B GlobeHosting


Mentinerea unei copii de siguranta a site-ului ar putea sa te salveze.


Deci ce mai astepti? E clar ca o copie de rezerva a site-ului tau e unul dintre cei mai importanti pasi pentru a te asigura ca afacerea ta devine si ramane un succes. Asigura-te asadar ca iei toate masurile de precautie necesare pentru a-ti proteja prezenta online si investitiile.

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.