5 moduri de a folosi un domeniu tech in noua ta afacere online

5 moduri de a folosi un domeniu tech in noua ta afacere online

Adesea, mult prea des am spune noi, atunci cand cauti si gasesti un nume perfect pentru un domeniu, rezultatul iti va spune:

“Ne pare rau, acest nume de domeniu este deja inregistrat.” Nu iti va conveni ce vei face in continuare, adica sa alegi un nume care nu iti place atat de mult pentru domeniul tau.

Gandeste-te bine insa! Chiar e nevoie sa renunti un nume perfect pentru afacerea ta?  Afla ca nu. De fapt, exista o multitudine de optiuni ca tech.domeniu, care s-ar potrivi perfect afacerii tale.

Dar inainte sa afli care ar putea fi diferitele extensii de domeniu si cum te-ar putea ajuta in reusita ta online sa vedem ce faci pentru a alege un nume de domeniu perfect.

domeniu tech inregistrare

Afla cum sa identifici un nume bun de domeniu

Adresa principala a site-ului tau reprezinta fereastra ta catre o lume a oportunitatilor, deci alege-o inteligent! Ultimul lucru pe care il vrei e sa iti etichetezi afacerea cu un nume care nu “prinde”. In acest caz, ar fi bine sa tii cont de cateva sfaturi pe care sa le urmezi:

  • Numele trebuie sa fie scurt, memorabil si mai ales pronuntabil
  • Nu ai voie sa folosesti liniute, numere sau greseli (cu exceptia cazului in care detii un nume de marca scris adeseori in mod gresit) In aceasta situatie, poti cumpara mai multe variante de nume, pentru ca mai apoi sa le indrepti catre adresa principala.
  • Nu poti folosi nume protejate prin drepturi de autor.
  • Numele trebuie practic sa descrie afacerea ta.
  • Foloseste un nume inovativ (lucru important pentru o afacere noua si in special tehnica, pentru ca vorbim de un domeniu tech.)

Citeste si: .ART – extensia creata pentru lumea artistilor

Daca ai cautat vreodata un nume de domeniu, cu siguranta stii ca poate fi destul de stresant si obositor sa cauti numele perfect. Sa gasesti un domeniu care indeplineste toate criteriile mentionate mai sus nu trebuie sa fie insa imposibil.

Exploreaza noi oportunitati cautand nume de domenii

Astazi, sute de noi extensii de domeniu se afla la dispozitia ta. Aceste extensii reprezinta cuvinte semnificative care adauga context numelui domeniului tau. Tot extensiile sunt cele care iti transforma numele de domeniu intr-unul memorabil si scurt.  

Inoveaza cu ajutorul unui domeniu .tech

Din punct de vedere tehnic, fiecare extensie de domeniu serveste aceluiasi scop- descrie apartententa ta online. Intrebarea este: poti folosi continutul din partea dreapta a punctului pentru a crea un concept mai creativ si mai cuprinzator? E o idee care merita explorata si exploatata. Exista 5 modalitati diferite in care poti folosi un domeniu .tech pentru noua ta afacere online.

Insereaza cuvinte specifice domeniului

Deoarece „tech” este un cuvant usor de inteles, gandeste-te la alte cuvinte care se potrivesc bine langa el. Alegerea pe care o faci trebuie sa afiseze un nume de domeniu scurt, clar si usor de retinut. Numele de domeniu inovatoare sunt cele care te vor ajuta sa iesi in evidenta.

Creeaza viziune

Lanseaza o afirmatie vizionara sau un call-to-action in numele domeniului tau. Daca tot poti folosi fiecare cuvant din domeniul tau cu un inteles clar, foloseste-l cu creativitate pentru a transmite un mesaj puternic. De exemplu, “BuildFuture.tech. Este descriptiv pentru specificul afacerii. Practic construiesti viitorul tehnologiei. Cu un asemenea nume, nu ai nevoie de etichete.  

Vorbeste industriei din care faci parte

Etaleaza-te in randul celor care fac parte din industria ta sau din domeniul tau de expertiza. Selecteaza cuvinte care te ajuta sa exprimi clar ceea ce faci: De exemplu, numele “HealtInfo.tech descrie tot ce are legatura cu industria medicala. O astfel de combinatie de cuvinte cheie poate aduce trafic serios, pe termen lung, pe site-ul tau.

health domeniu

Fii specific din punct de vedere geografic

Adauga regiunea in care iti desfasori activitatea langa numele industriei de care apartii si gata! Vei obtine un nume aproape poetic. De exemplu daca esti un start-up de business gastronomic, numele poate face minuni pentru afacerea ta. Va fi de asemenea folositor pentru momentul in care te vei extinde geografic si vei vrea sa ai un website separat pentru fiecare regiune, oras sau zona.

Foloseste numele brandului tau

Asociaza-ti numele brandului cu industria din care face parte domeniul tau. Te va ajuta sa te pozitionezi eficient chiar de la inceput. Un exemplu in acest sens este Consumer Electronics Show ( (www.CES.tech), cel mai mare targ de electronice sau Consumer Technology Association (www.CTA.tech)

Concluzie

Posibilitatile sunt nelimitate, folosind un domeniu .tech, sau orice alta extensie importanta. Viziteaza-ne pe GlobeHosting pentru a cauta un nume inovativ de domeniu si construieste-ti azi o afacere online de succes. Cu inspiratie, creativitate si extensii noi de domeniu poti gasi un nume care va face minuni pentru afacerea ta!  

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.