4 moduri de a identifica un e-mail fals.

4 moduri de a identifica un e-mail fals.

E-mailul este una dintre formele cele mai utilizate de comunicare. Nu e de mirare ca multi atacatori cibernetici folosesc un e-mail fals nu numai pentru a deturna un cont de e-mail ci si pentru a fura identitati si a se folosi de ele.

In majoritatea cazurilor, e o modalitate de a intra in conturile de social media, servicii bancare, in site-uri si in toate domeniile online ale afacerilor pe Internet.

Prin urmare, e-mailul tau e cel mai valoros  instrument digital pe care il ai. In acelasi timp, e unul dintre cele mai vulnerabile. Acesta e motivul pentru care trebuie sa identifici potentialele amenintari si sa stii ce trebuie sa faci daca informatiile tale sunt compromise.

4 moduri de a identifica un e-mail fals GlobeHosting Romania

4 moduri de a identifica un e-mail fals

  1. Adresa de e-mail gresita
  2. Greseli de ortografie si gramatica
  3. Solicitarea de informatii personale
  4. Amenintarea subiectelor

1. Adresa de e-mail gresita. Primul lucru pe care trebuie sa il verifici este adresa de e-mail a expeditorului. In majoritatea cazurilor, hackerii vor folosi adrese care par a proveni din surse de incredere, insa e-mailurile vor fi scrise cu greseli. Verifica asadar adresele de e-mail pentru a asigura ca intr-adevar provin de la adresa corecta.

2. Greseli de ortografie si gramatica. Un alt steag rosu care semnaleaza un potential e-mail fals este numarul de greseli de ortografie si de gramatica. Desi ni se intampla tuturor uneori, nu e normal sa primesti un e-mail de la un partener de afaceri plin de greseli. Modul in care ti se adreseaza cel care a trimis e-mailul e de asemenea important. In cazul in care incepe cu “stimate client” iar expeditorul foloseste numele tau de obicei, e posibil ca e-mailul sa fie fals.

4 moduri de a identifica un e-mail fals GlobeHosting

3. E-mailul contine link-uri sau atasamente care solicita informatii personale. Scopul principal al unui e-mail fals este sa fure informatii personale delicate. Prin urmare, nu e deloc neobisnuit ca un e-mail fals sa contina link-uri sau atasamente care iti cer sa trimiti informatii precum parola, numele de utilizator, numarul contului bancar sau alte informatii personale valoroase.

4. Subiecte sub forma de amenintari. Un alt indicator comun al e-mailurilor false este subiectul e-mailul-lui, care suna ca o amenintare precum: “Urgent Action Required” sau “ Atentie! Contul tau va fi inchis!” Aceste subiecte provoaca panica, frica. Asta te va face sa actionezi. Nu te grabi insa si ramai indiferent la acest gen de e-mail-uri!

Concluzie

Mesajele false nu sunt ceva nou si nici nu vor disparea. Exista din fericire moduri prin care te poti proteja impotriva acestora. Recunoaste semnele de a le identifica pe cele false si ia masuri de precautie! 

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.